Aktivni noise cancelling postaje realistična mogućnost.

Nakon velikih debata o tome da li je, i u kojoj mjeri Lightning konektor na Apple uređajima neophodan, čini se da su glasine pronašle neke nove, dobre razloge za njegovo postojanje. Naime, Apple je navodno najavio novu specifikaciju za Lightning port, a koja omogućava da se port koristi kao audio konektor, umjesto standardnog 3,5 mm audio ulaza.

Međutim, tajna je u naprednim specifikacijama koje nude mnogo veći stepen kontrole u odnosu na standardni audio port, uključujući i digital-to-analog konverter koji bi mogao unaprijediti softversku situaciju unutar samog uređaja. Pored toga, s obzirom da Lightning port podržava slanje ali i primanje električnog signala, na štetu vase baterije biste mogli koristiti neke slušalice sa aktivnim noise cancelling sistemima, a koje zahtijevaju eksterno napajanje.

Sve ovo itekako ide u prilog nedavnoj akviziciji Beatsa, koji bi mogli ponuditi ekstremno dobre slušalice koje savršeno pašu uz vaš iPhone. Ipak, inovacija sa konektorom bi mogao biti prava patnja za male kompanije, koje će sada morati ili dodavati dodatne konektore u kutiju, ili praviti različite verzije istih modela – a to malo koja kompanija, izuev Beatsa, sebi može priuštiti.

1/1