Mavic 3 model drona kompanije DJI, jedan je od najpopularnijih kinematografskih dronova, no njegova visoka početna cijena, vjerovatno je najveća prepreka za dodatnu popularnost. Zbog toga je kompanija odlučila ponuditi jednostavnije rješenje. Njegovu osiromašenu verziju.

DJI je predstavio Mavic 3 Classic, novu verziju drone koja izbacuje neke funkcionalnosti u zamjenu za bolju početnu cijenu. Classic tako uključuje sve ono što bi vas na prvom mjestu moglo privući kod njegovog starijeg brata. Centralni dio ostaje Hasselblad kamera od 20 megapiksela sa 24 mm objektivom, koja može snimati 5.1K video do 50 sličica u sekundi i praviti 12-bitne RAW fotografije. Isto tako možete očekivati maksimalnih 46 minuta leta, sa dometom do 15km uz O3+ system transmisije koji može poslati 1080p video do vašeg daljinskog upravljača. Naravno, od korisnika se i dalje očekuje da leti unutar linije vidljivosti, a u slučaju ozbiljnih visina, tu je čak AirSense prijemnik koji vas može upozoriti na obližnje avione.

Njegova osnovna cijena iznosi 1469 dolara, i ne uključuje daljinski i punjač, dok puni komplet (dron, daljinski i punjač) košta 1749 dolara.

1/1