Nakon nekoliko mjeseci prepucavanja, tužbi i sudskih sporova, Elon Musk je končano postao vlasnik Twittera. Cijena je ostala nepromijenjena od početnog dogovora, a ona iznosi vrtoglavih 44 milijarde dolara.

Prije odluke o kupovini Twittera, Musk je prvo kupio nešto manje od 10 posto udjela u ovoj platformi. Nakon što je Twitter prihvatio njegovu ponudu od 44 milijarde za ciju mrežu, Musk povlači tu odluku, te počinju sudske tužbe kompanije o nepoštivanju inicijalnog dogovora. Pretpostavlja se da njegovi razlozi i sumnje u veliki broj botova na mreži, te kasnije ispadi i ismijavanja Twittera, ne bi mogli biti dovoljni za prevagu u sudskom sporu, tako da je Musk odlučio ispoštovati dogovor za preuzimanje Twittera po cijeni od 44 milijarde dolara. Odmah nakon preuzimanja, otpustio je veći dio menadžmenta kompanije, uključujući CEO i CFO ljude.

Musk je obećao neutralni stav ove platforme, a obzirom da je on poznat po svojim nepredvidivim i često haotičnim odlukama, vrijeme će pokazati u kojem smjeru će ova popularna platforma nastaviti dalje.

1/1