Već neko vrijeme govorilo se o tome da Apple priprema novi iPad Pro kojeg će pokretati njihov najsvježiji M2 čipset, što se sada i obistinilo.

Novi Apple M2 iPad Pro tablet biće dostupan u dvije veličine, tj. u verzijama sa dijagonalom ekrana od 11 i 12,9-inča, a pokretačko tijelo biće novi Apple M2 čipset. Radi podsjećanja, M2 čipset integriše osmojezgreni procesor i grafički procesor sa 10 jezgri, što ga čini do 15 posto bržim u CPU performansama i do 35 posto jačim performansama u odnosu na M1 prethodnika. Tu je i značajno veća memorijska propusnost od 100 GB/s. Sve ovo omogućava da novi iPad Pro ima vrhunske perfomanse i najnaprednije tehnologije uključujući Apple Pencil iskustvo, ProRes video snimanje, superbrzo bežično povezivanje i još mnogo toga što donosi iPadOS 16 operativni sistem.

Tableti će biti dostupni sa nizom opcija različitoh kapaciteta prostora za pohranu podataka – od 128GB do 2TB, a cijene će se kretati od 799 do 1299 dolara u zavisnosti od veličine i kapaciteta memorije.

1/1