Kompanija DJI je svoju vrlo popularnu Mini liniju dronova koji ruše onu famoznu barijeru ispod 250 grama težine, osvježila i novim dodatkom u vidu Mini 3 modela koji sada nosi i oznaku Pro.

Da li “Pro” oznaka nagovještava da bi se nekada mogao pojaviti i tzv. obični Mini 3 model, ostaje nam da vidimo, ali da je ovo značajan iskorak u odnosu na prethonog Mini 2 modela, to siguno jeste.

Prije svega Mini 3 Pro donosi unaprijeđeni CMOS senzor od čak 48 MP, sa rasponom objektiva od 24mm i otvorom blende od f/1.7. Ono što je mnogima nedostajalo, sada je tu i odnosi se na 3-smjerni sistem izbjegavanja prepreka koji prati objekte naprijed, nazad i prema dole. Tu je sada mogućnosti okretanja njegovog stablizatora zajedno sa objektivom, te snimanja i fotografisanja sadržaja u uspravnom modu, uz podršku za snimanje 4K videa pri 120 sličica u sekundi, kao i kreiranja fotki u HDR RAW formatu. Trajanje baterije zadržano je na oko 35 minuta, dok sa novom Intelligent Plus baterijom, njegovo zadržavanje u zraku može biti produženo na čak 47 minuta. Sada je tu i ugrađeno praćenje subjekata, nova OcuSync 3 tehnologija za transmisiju slike sa manje kašnjenja, kao i maksimalna udaljenost leta od čak 18km. Novi Mini 3 Pro dron će dolaziti sa i bez kontrolera koji je isti kao kod Mini 2 prethodnika, ali i sa potpuno novim RC kontrolerom za koji vam neće biti potreban telefon, jer isti integriše i ekran.

U zavisnosti od paketa, njegova cijena kreće od 670 dolara.

1/1