Asus je predstavio niz svoj prenosnih računara, ali jedan koji definitivno odskače od ostalih je onaj koji u svom kućištu integriše dva ekrana.

Model pod oznakom Asus Zenbook Pro 14 Duo OLED donosi dva ekrana koja su uz to i osjetljiva na dodir i oba imaju osvježavanje slike od 120 Hz. Onaj glavni ima dijagonalu od 14,5-inča i donosi OLED matricu sa rezolucijom od 2880x1800 piksela, dok je sekundarni smještan iznad tastature sa uskom formom i dijagonalom IPS matrice od 12,7-inča. Isti je namijenjen za prikaz drugih informacija iz aplikacije koja se izvršavaju na primarnom ekranu ili kao prostor za druge aplikacije tokom obavljanja više zadataka, a moguće mu je dodatno podešavati nagib kako bi prikaz i interakcija bili još jednostavniji. No pored neuobičajenog dodatnog ekrana, ovaj prenosi računar pakuje i zavidne hardverske sepcifikacije. Tu je podrška Intel Core i9-12900H procesor i NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafičku karticu, uz maksimalnih 32 GB DDR5 memorije i do 2TB SSD prostora za pohranu podataka.

Sve je zaokruženo obiljem portova, podrškom za Asus Pen 2.0 i IR kamerom, a početna cijena će se kretati od 2.000 dolara kada nešto kasnije ove godine stigne na tržište.

1/1