A tu je i trailer

Homefront je FPS koja je obećavao dosta toga, a na kraju dao tek ultra-linearan gameplaya i misije smišljene za pet minuta za nekim kafanskim stolom. Igra je definitivno bila jedan od predznaka propasti THQ-a.

Crytek je otkupljivanjem prava na Homefront dobio potpunu kreativnu slobodu da sa settingom radi šta želi, a sada smo konačno dobili i prve informacije kako bi sve trebalo izgledati. Homefront: The Revolution će biti nelinearni ratni FPS otvorenog svijeta, smješten u Philadelphiju, čiji će se gameplay vrtiti oko gerilskog ratovanja. Zvuči kao Crysis? O, yes! Igrač je ulozi člana pokreta otpora protiv vojske Sjeverne Koreje koja je okupirala Ameriku (znamo, znamo), a getoi u koje su Sjevernokorejci smjestili Amerikance (haha, khm... oprostite) trebali bi biti raznoliko dizajnirani i imati za sebe specifičnu atmosferu. Također, igra će biti prilagođena kooperativnom gameplayu, mada ćete je moći proći i sami.

Novi Homefront izlazi iduće godine za PC, PS4 i Xbox One. Prvi prerenderisani trailer, kao i screenshotove možete pogledati u prilogu, dok bi gameplay trebao biti prikazan na E3-u.1/1