Osvježavajući svoju hardversku ponodu, Apple je predstavio niz novih uređaja uključujući iPhone SE sa 5G podrškom, novi iPad Air tablet, te Mac Studio – potpuno novi desktop PC sa veoma jakim procesorom.

Svi korisnici koji su ostali vjerni starim verzijama iPhone-a, od manjih dimenzija do fizičke Home tipke, vjerovatno će im se svidjeto i novo osvježenje iPhone SE modela. Fizički se nije značajno promijenio od svog prethodnika iz 2020 godine, stim da je dobio Ceramic Shield staklo oko kućišta koje štiti i iPhone 13 modele. Od njega je preuzeo i A15 Bionic procesor što znači da je dovoljno jak kao i najjači aktuelni iPhone. LCD ekran je zadržao dijagonalu od 4,7-inča u IP67 vodootpornost, a tu su sada još i5G podrška, kao i podrška za MagSafe sistem dodatne opreme. SE model ima glavnu kameru od 12 megapiksela sa novim Photographic Styles i Deep Fusion funckija, dok je selfie kamera od 7 megapiskela ostala ista kao ranije. Biće dostupan u tri boje, a početna cijena iznosi 429 dolara.

Vjerovatno najveće iznenađenje među novim uređajima je Appleov novi desktop PC pod nazivom Mac Studio. Najlakše ga je opisati kao napuhanog ili uduplanog Mac Mini-ja, srebrenu kocku visine oko 10cm. Opremljen svim neophodnim portovima što uključuje četiri Thunderbolt porta, dva USB-A porta, HDMI priključak i priključak za slušalice na stražnjoj strani. S prednje strane su tu još dva USB-C porta i slot za SD karticu. Mac Studio konfiguracije biće dostupne sa M1 Max ili novim M1 Ultra čipom. Riječ je o novom čipu čiji dizajn zapravo spaja dva M1 Max čipa pomoću nove Apple tehnologije nazvane UltraFusion, nudeći fascinantno jake performanse. Mac Studio konfiguracije sa M1 Max čipom imaju početni cijenu od 1.999 dolara, dok one sa M1 Max čipom kreću od 3.999 dolara.

Novi ažurirani iPad Air tablet sada uključuje njihov prilagođeni M1 čip koji se nalazi u iPad Pro modeli, te sada nudi do 60 bolje perfomanse u odnosu na svog prethodnika. Njegov ekran od 10,9-inča sada nudi bolje osvjetljenje i ima podršku za HDR, dok je zadržana stražnja kamera od 12 megapiksela, a unaprijeđna ona prednja na također 12 megapiskela. Novi iPad Air će se iposručivati sa 64 i 256 GB prostora za pohranu podataka sa početnom cijenom od 599 dolara.

1/1