Uobičajeno za ovaj period godine, Samsung je u sklopu svog Unpacked događaja predstavio novitete u svojoj Galaxy seriji uređaja.

Naravno, riječ je o njihovoj najjačoj Galaxy S seriji uređaja, koja je ovaj put doživjela i zvanično spajanje sa Galaxy Note linijom. Predstavljeni su Galaxy S22, S22+ i S22 Ultra modeli telefona.

Svi uređaji dolaze sa 120 Hz AMOLED ekranima, a pokreću ih Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ili Samsung Exynos 2200 procesori u zavisnosti od regije u kojoj se kupuju, LPDDR5 memorija, UFS 3.1 flash memorija za pohranu podataka, te naravno, potpuno unaprijeđeni sistem kamera.

Galaxy S22 Ultra ima veliki 6,8-inčni Edge QHD+ ekran i prvi je telefon S serije koji dolazi sa S Pen olovkom i koja ima predviđeno mjesto za odlaganje ugrađeno u kućište. Posjeduje sistem od četiri kamere sa stražnje strane, od kojih ona glavna ima senzor od 108 megapiskela, dok su tu još dvije telefoto kamere, jedna ultraširoka, te prednja od 40 megapiksela. Samsung se takođe može pohvaliti naprednim "Nightography" poboljšanjima fotografije pri slabom osvijetljenju, zahvaljujući senzoru piksela od 2,4 um.

S22+ model ima 6,6-inčni ekran, dok ćete na S22 modelu pronaći dijagonalu ekrana od 6,1-inča. Ovi modeli dijele isti sistem od tri stražnje kamere, sa glavnom od 40 megapiksela, te po jednom telefoto i ultraširokom kamerom, dok prednje kamera korosti senzor od 10 megapiskela.

Svi telefoni će dolaziti sa Android 12 verzijom OS-a i Samsungovim novim One US 4.1 interfejsom sa četverogodišnjom podrškom za nadogradnje, a u zavisnosti od modela i količina radne memorije i memorije za pohranu podataka, početne cijene se kreću od 800, 1000 i 1200 dolara respektivno.

1/1