I još jedna najava koju smo očekivali tek na E3-u

Talas preuranjenih najava novih igara čije smo predstavljanje očekivali tek iduće sedmice na E3 sajmu se nastavlja, a najnoviji naslov za koji sada i sigurno znamo da relativno ubrzo stiže na naše ekrane je novi Mortal Kombat. Deseti po redu nastavak popularne borilačke franšize (ako zanemarimo spin-off naslove) nosi prigodan naziv Mortal Kombat X, a stiže iduće godine na PC, PlayStation 3 i 4, kao i na Xbox One i 360.

Međutim, za razliku od novog HaloaForze Horizon 2 i Far Crya 4, Mortal Kombat X najava je osim sa omotom igre praćena i sa nešto više informacija i prvim trailerom, koji možete pogledati u nastavku. Ono što je za sada poznato o igri je da će tu biti nekoliko novih likova i modova igre, kao i to da će raditi na potpuno novom engineu ili ipak ne - izgleda kako će ipak biti riječ o modificiranom Unreal 3 engineu koji je NetherRealm koristio za prošli nastavak Mortal Kombata i kasnije Injustice: Gods Among Us borilačku igru sa DC superherojima.

1/1

Osim toga, NetherRealm je objavio kako će Mortal Kombat X nuditi i neki vid "konstantnog" online natjecanja, a svi igrivi likovi će biti dostupni u nekoliko varijanti, od kojih će svaka utjecati na njihove strategije i borbene stilove.

I to je za sada to - više detalja o igri stiže iduće sedmice, tokom E3 sajma. Do tada, bacite pogled na očekivano krvav i nasilan trailer u nastavku.