Sa pojavom pandemije, u prošloj godini došlo je do ogromne ekpanzije i popularnosti softvera za video konferencijske razgovore, gdje je Zoom zabilježio najveći uspjeh. Iako je i dalje jedan od prvih izbora, popularnost ne mora uvijek značiti da je za svakoga. za sve one koji drže do svoje privatnosti, Brave bi mogao biti njihov izbor.

Razvojni tim koji stoji iza vrlo popularnog alternativnog Brave Browsera fokusiranog na privatnost korisnika, ovaj put su lansirali Brave Talk – novu softversku platformu za video konfernecijske razgovore za koju tvrde da je isto sigurna i privatna kao njihov browser. Dok mnogi drugi video konferencijski servisi mogu nadzirati pozive i dijeljenje podataka, korisnici Brave Talka mogu omogućiti više slojeva šifriranja tokom poziva, a njihovi serveri također ne spašavaju metapodatke i aktivnosti korisnika, navode iz Brave kompanije.

Brave Talk neće biti dostupan kao poseban softver, već će biti kao usluga direktno u samom Brave browseru. Besplatan je za pzive jedan na jedan, a biće dostupne funkcije grupnog praćenja, live streaminga na YouTube-u i slično. Za sve one koji žele više, u ponudi je i Premium verzija od 7 dolara mjesečno.

1/1