Synology je danas najavio njihov dugo očekivani DiskStation Manager (DSM) 7.0 i veliku ekspanziju Synology C2 platforme sa četiri nova cloud servisa. Fokus ove nadogradnje je na povećavanju sigurnosti, mogućnosti upravljanja sistemom i boljim servisima za kolaboraciju. DSM 7.0 predstavlja ogroman korak naprijed za Synology NAS i SAN linije proizvoda. Nadovezujući se na uspjeh C2 Storage, Synology predstavlja i hibridne proizvode i proizvode za rad samo u oblaku, uključujući nove servise poput menadžera lozinki, direktorij kao servis, backup u oblaku i rješenja za siguran prenos datoteka. Synology ulaže velika sredstva u proširenje dostupnosti svoje platforme u oblaku. Trenutni napori su usmjereni na otvaranju nove lokacije data centra kako bi proširila svoje usluge na azijsko-pacifički region.

Kako Synology edge solucije rješavaju izazove upravljanja podacima?
"Velike količine nestrukturiranih podataka neprestano se generiraju eksponencijalnim brzinama", rekao je Philip Wong, izvršni direktor i osnivač kompanije Synology. "Tradicionalna centralizirana rješenja za pohranu više ne mogu pratiti sve zahtjevniji bandwidth i performanse. Edge proizvodi u oblaku, poput Synology rješenja za upravljanje pohranom, su jodno od najbrže rastućih rješenja na današnjem tržištu jer jedinstveno odgovaraju izazovima s kojima se moderna preduzeća moraju boriti".

Preko osam miliona Synology uređaja u svakom trenutku aktivno je širom svijeta, a svaki pokreće DSM operativni sistem. Kao najveći NAS OS na svijetu, DSM jedinstveno kombinira interoperabilnost pohrane, sigurnosne kopije i zaštitu podataka, te robusna rješenja za sinkronizaciju i saradnju kako bi se riješile sve prepreke na radnim mjestima i izvorima podataka. Programi koje je razvila kompanija Synology, poput Synology Drive-a, paketa Active Backup i drugih, koristi više od šest miliona korisnika svaki mjesec.

DSM 7.0, sljedeći skok ove platforme, bit će objavljen 29. juna. Pored toga što se radi o novoj nadogradnji OS-a, Synology donosi i potpuno nove usluge hibridnog oblaka, kao što su Active Insight koji je sjajno rješenje za nadzor i dijagnostiku samih NAS uređaja, Hybrid Share , koji kombinuje fleksibilnost i sinhronizaciju pohrane C2 sa lokalnim rješenjima i C2 Identity, hibridni direktorij u oblaku kao uslugu za pojednostavljenje upravljanja domenama na više lokacija. Pored toga tu su poboljšanja same platforme, poput podrške do 1 PB volumena za super veliki sotrage. DSM 7.0 također uvodi sigurnosna poboljšanja u obliku sigurne prijave. Ovaj potpuno novi sistem provjere autentičnosti je ustvari intuitivni multi faktorski pristup Synology uređajima.

C2 nova rješenja i data centar
Najavljeni su također i novi C2 servisi i to: C2 Password, C2 Transfer, i C2 Backup kao rješenja koja adresiraju moderne potrebe za kontrolu i upravljanje svim šiframa, dijeljenja senzitivnih datoteka i pravljenje sigurnosnih kopija Saas Cloud servisa.

„Četiri godine od kada smo predstavili naše cloud servise prvi put danas možemo integrirati naše znanje u upravljanju podacima sa novim tehnologijama što nam dopušta da na inovativan način optimiziramo pouzdana i pristupačna rješenja,“ izjavio je Wong.

Synology radi i na razvoju ekpasnizje svojih cloud servisa i na druge lokacije. Već se ubrzano radi na pravljenju novog dana centra na Tajvanu, koji se nalazi u sred ključnih tržišta u regiji Azija-Pacifik. „Ova ekspanzija C2 servisa će nas dovesti korak bliže kupcima, a mi ćemo nastaviti da spajamo najbolje od on-premise i cloud arhitektura kao jedan prozvod,“ izjavio je Wong.

1/1