Dell-ov brend namijenjen igračima – Alienware, najavio je novu seriju svojih laptopa. X-Series laptopi će biti dostupni u dvije veličine, 15-inčni Alienware x15 i 17-inčni Alienware x17, i biće to njihovi najtanji laptopi za igranje do sada.

X15 će biti tanak svega 15,9mm, dok će x17 imati debljnu od 20,9mm. Zahvaljujuću nekoliko inženjerskih metoda koje još uvijek čekaju patentiranje, Alienware ekskluzivno u ovim laptopima koristi novu tehnologiju toplinskih elemenata za bolje širenje topline i poboljšanje performansi do čak 25 posto u odnosu na mnoge prethodnike.

Alienware X-Series uključivati će Intelovu 11. generaciju Core H-Serije mobilnih procesora i Nvidia GeForce RTX 30-seriju grafičkih procesora za laptope. Što se tiče ekrana, kupci će moći birati između Full HD ekrana sa 360 Hz osvježavanjem slike ili ili 4K UHD ekrana sa HDR400 podrškom. Alienware x17 će se čak moći isporučiti sa mehaničkom tastaturom i sa posebnom Cherry MX opcijom sportskog dizajna tankog profila. Naravno, niko ne očekuje da ovo bude dostpuno po niskim cijenama, pa će tako početna cijena Alienware x15 modela iznositi 1.999 dolara, dok x17 konfiguracije počinju sa cijenom od 2.099 američkih dolara.

1/1