Prošle godine Apple je predstavio i debitovao sa M1 čipsetom, prvim i vlastitim čipsetom koji će koristiti za pokretanje svojih budućih računara, a vjerovatno i iPad-a, sudeći po najjnovijem iPad Pro tabletu.

Iako se M1 pokazao više nego sposobnim, mnogi se pitaju kakve bi promjene ili poboljšanja Apple mogao napraviti kako bi se mogao približiti ili izjednačiti sa naprednijim i snažnijim Mac Pro računarima. Ako je vjerovatno pisanju Nikkei Asia, Apple navodno ulazi u masovnu proizvodnju svog M2 čipseta. Opširnijih detalja nema, ali obzirom da bi za proizvodnju trebalo proći oko tri mjeseca, to bi se moglo poklopiti sa uobičajenim Apple datumom za sljedeću seriju Mac ažuriranja. Sa Intelovim procesorima postojali su različiti modeli koji se koriste za različite Mac računare, pa će biti zanimljivo kako će Apple pristupiti budućoj kategorizaciji sa svojim „M“ čipsetima.

U svakom slučaju, Apple svojim Pro računarima još nije dao Apple Silicon tretman, poput 16-inčnog MacBook Pro-a, 27-inčnog iMac-a i Mac Pro-a.

1/1