Zbog svoje prihvatljivosti, dronovi su se danas udomaćili skoro kao normalan komad potrošačke elektronike, pa ako ste u potrazi za kupovinom ili nadogradnjom, DJI je lansirao svoj najnoviji dron u vidu Air 2S modela. Riječ je o dronu iz srednjeg segmenta.

Dron dolazi sa ugrađenom kamerom koji ima novi i veliki senzor dimenzija 1 inč, sa rezolucijom od 20 megapiksela, što se može pronaći i u nekim kompleksnijim fotoparatima. U mogućnosti je snimati video maksimalne rezolucije 5.4K pri 30 fps ili 4K video pri 60 fps sa podrškom za 4x digitalnim zumiranjem. Dizajn drona gotovo je identičan prethodniku, sa nešto malo većom težinom od 595 grama, što je vjerovatno uticalo i na trajanje baterije odnosno na dužinu trajanja leta od 31 minutu u odnosu na 33 minute prethodnika. Pored senzora za izbjegavanja prepreka sa svih strana, Air 2S donosi i nešto što se zove “binacular zooming", što znači da dron može vidjeti prepreke i na većim udaljenostima i pri većim brzinama. Podržana je njihova nova OcuSync tehnologija sa maksimalnim dometom upravljanja od 12 km.

DJI Air 2S drone je već u prodaji po početnoj cijeni od 999 eura, odnosno u Fly More kombinaciji po cijeni od 1299 eura.

1/1