Kompanija Oppo koja je od nedavno i broj jedan na kineskom tržištu prestigavši Huawe-i u broju isporučenih uređaja, predstavila je svoj novi flagship oznake Find X3 Pro.

Najimpresivniji detalj Find X3 Pro modela je sigurno dizajn njegovog stražnjeg dijela koji je izrađen od jednog komada stakla sa zahtjevnim krivim linijama koje se izdižu od ostatka kućišta, zbog modula stražnjih kamera. Četverostruki sistem sadrži dva Sony senzora od 50 megapiskela – jedan za širokougaonu i drugi za ultraširokougaonu, dok su druga dva, telefoto kamera od 13 megapiksela, te makro kamera od 3 megapiksela. Sprijeda je jedna kamera koja ima senzor od 32MP i sa „punch hole“ dizajnom smještena je u gornjem lijevom uglu.

Opremljen je 6,7-inčnim LTPO AMOLED ekranom QHD+ rezolucije, koji omogućava maksimalnu brzinu osvježavanja od 120 Hz. Pokreće ga Snapdragon 888 čipset uz jednu memorijsku opciju od 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu podataka. Integrisani su najnoviji Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6, te AirVOOC bežično punjenje koje je u mogućnosti napuniti njegovu bateriju kapaciteta 4.500 mAh za samo 80 minuta.

Telefon će biti dostupan od kraja marta po cijeni od 1.149 eura.

1/1