Proizvođači pametnih telefona danas manje ili više imaju različite pristupe po pitanju reprodukcije zvuka. Dok se jedni trude da telefone opreme sa Hi-Fi audio konvertorima kako bi mogli isporučiti visokokvalitetni zvuk u slušalice i zvučnike, drugi će ponuditi samo ono osnovno.

Sada je Qualcomm predstavio novi set tehnologija pod nazivom Snapdragon Sound – dizajniran da na podržanim uređajima donose visokokvalitetni zvuk sa malom latencijom i sa naglaskom na minimalan uticaj na trajanje baterije, jednostavnost povezivanja bežičnog hardvera i sprečavanje pucanja veze i kvarova.

Snapadragon Sound je program brendiranja i certificiranja kao drugih sličnih tehnologija, a za sada su još uvijek pomalo nejasne minimalne potrebne specifikacije za uređaje koji će biti opremljeni ovim brendom. Iz kompanije navode da su Xiaomi i Audio Technica među prvim kompanijama koje su se prijavile za Snapdragon Sound certifikaciju, što bi značilo da bi uskoro mogli vidjeti Xiaomi telefone i Audio Technica slušalice ili zvučnike sa ovom tehnologijom.

1/1