Nakon godina iskustva sa različitim tipovima dronova, kompanija DJI je konačno predstavila svoj prvi FPV dron. FPV je skraćenica od First Person View, i poznati su kao dronovi za trke. Brzina i performanse uskraćivali su im kreativne primjene, a sa ovim modelom DJI to želi promijeniti.

Iz kompanije navode da DJI FPV dron takva letjelica sa kojom su uspjeli osmisliti novo iskustvo letenja, što pokazuje i zaista neobična forma ovog drona. DJI FPV ekosistem uključuje dron, naočale za gledanje iz prvog lica, namjenski daljinski upravljač i ono što oni opisuju kao novu opciju - "intuitivni kontroler pokreta" sa kojim se upravlja letjelicom na osnovu pokreta vaše ruke.

DJI FPV dron u mogućnosti je letjeti maksimalnom brzinom od 140 kmh, sa ubrzanjem od 0-100 kmh za svega dvije sekunde. Sa uglom vidljivosti od 150 stepeni i uz korištenje DJI OcuSync tehnologije ekstremno niske latencije, u mogućnosti je obezbijediti prenos slike do vaših naočala sa udaljenosti do 10 km. Maksimalna rezolucija snimanja videa je 4K pri 60 sličica u sekundi, i nudi tri različita načina letenja, omogućujući vam da ograničite dron na brzine i mogućnosti u kojima vam je ugodno za korištenje.

Opremljen je sa više vrsta senzora i nekoliko sigurnosnih funkcija za što bezbjednije letenje, a već je dostupan po cijeni od 1.300 američkih dolara, što uključuje dron, kontroler, FPV Googles V2 naočale, potrebne kablove i jednu bateriju.

1/1