OLED ekrani na prenosnim računarima dostupni su već neko vrijeme, ali su modeli sa LCD panelima i dalje mnogo popularniji. LCD-ovi su puno jeftiniji za proizvodnju, a i troše manje energije. Ipak iz Samsunga se nadaju da će to promijeniti.

Samsung Display najavio je da će proizvoditi 90Hz OLED ekrane dizajnirane za prenosne računare. To znači da ne samo da možemo očekivati ​​da će se na tržištu pojaviti više OLED laptopa, već će biti ponuđeni sa većom brzinom osvježavanja od 90 Hz, u odnosu na trenutni standard koji je postavljen na 60Hz. Iz kompanije najavlju da će "veliku količinu" OLED ekrana prihvatiti više proizvođača laptopa i oni će ponuditi 10 puta bolje vrijeme odziva od ostalih OLED-a, a jednaki su svojim LCD konkurentima od 120Hz. Objavljeno je da su paneli 14-inčnih dijagonala, ali rezolucija i omjeri stranica se ne spominju.

Obzirom na veličinu i činjenicu da su ograničeni na 90Hz, pretpostavlja se da će završiti u standardnim poslovnim ili komercijalnim laptopima, a ne onima za igrače.

1/1