Kompanija Dell poznata je po svojim brojnim monitorima u raznim formama i veličinama, a u svoj portfolio sada su dodali i prvi 40-inčni ultraširoki zakrivljeni monitor.

Dell UltraSharp 40 Curved WUHD monitor ima nešto veću rezoluciju od one koju možete očekivati od 4K monitora. Njegova rezolucija iznosi impresivnih 5120 x 2160 piksela, što znači da će ponudi čak 33% više prostora na ekranu od nekog standardnog 4K monitora sa 16:9 odnosom stranica. Monitor ima vrijeme odziva od 5 ms i brzinu osvježavanja od 60 Hz, što je više nego dovoljno za većinu poslovnih i kreativnih korisnika. Iz kompanije napominju da je monitor opremljen “true-to-life” funkcijom prikaza boja, uz veliki niz mogućnosti povezivanja. To uključuje standardne HDMI priključke, DisplayPort, Thunderbolt 3 koji pruža punjenje od 90 W za uređaje poput prenosnih računara, USB-C i veliki niz drugih USB priključaka.

S obzirom na njegovu veličinu i mogućnosti, monitor neće biti jeftin. Na tržište stiže krajem januara, po cijeni od 2.100 američkih dolara.

1/1