Sony kao jedan od najvećih proizvođača kamera, ali i senzora za kamere, pored toga što iste koristi za svoj hardver, upravo je jedan od najvećih dobavljača senzora drugim kompanijama koje ih koriste u svojim pametnim telefonima. Zbog toga, ne iznenađuje činjenica da se na sličan korak odlučio i Canon.

Naime, Canon je nedavno potvrdio da će i oni početi prodavati svoje CMOS senzore trećim kompanijama koje bi mogle koristiti njihovu tehnologiju. Prema njima, Canon proizvodi CMOS senzore od 2000. godine za ekskluzivnu upotrebu u Canon proizvodima, ali zahvaljujući stručnosti i uspjehu, Canon je sada predan pokretanju vanjske prodaje radi saradnje sa drugim industrijama. Canon senzori imaju jedinstveni dizajn koji može zadovoljiti brojne potrebe drugih zahtjevnih aplikacija.

Na web stranici kompanije takođe su istaknuti razni senzori koje su do sada kreirali. Prodaja njihove tehnologije nezavisnim kompanijama dobar je način za privlačenje prihoda iz drugih izvora, iako još uvijek nije sigurno da li to znači da bi možda kompanija mogla biti zainteresovana i za izradu senzora za pametne telefone.

1/1