Synology je konačno izbacio Disk Station Manager (DSM) 7 - dugo očekivani operativni sistem. DSM 7 rezultat je dugogodišnjeg iskustva, razvoja i poboljšanja. Synology s ponosom najavljuje da je to najbolji operativni system koji su ikad napravili.

Pouzdanost, perfomanse, jednostavnost I skalabilnost četiri su stuba na kojima stoji DSM7. Tako,DSM 7 donosi poboljšanu i ubrzanu zamjenu diska, popravak RAID postavke i održavanje pohrane, ne samo radi veće pouzdanosti, već i povećanih performansi u kritičnim situacijama. Synology je dodao novu opciju za prijavu na DSM - aplikaciju zvanu Secure Signin odnosno novi način two-factor autentikacije metodom FIDO2.

U DSM 7 korisnici će primijetiti znatno bržu DSM prijavu, rad s aplikacijama i paketima. Nadalje, korisnici će imati koristi od povećanih performansi u RAID 6 postavci. U DSM 7 Synology je uspio postići povećanje performansi do 80%, a postupak popravljanja RAID postavke je također znatno brža. Poslovni će korisnici također profitirati kod bržeg automatskog prebacivanja sa aktivnog i pasivnog servera u slučaju kvara na sistemima visoke dostupnosti.

Poboljšani integrisani wizard interfejs olakšava postavljanje i upravljanje NAS-om. Mnogi su elementi grafičkog okruženja modificirani ne samo iz estetskih razloga, već i radi bolje funkcionalnosti i preglednosti. DSM 7 donosi jednostavnost, intuitivnost, pouzdanost i performanse koji su donedavno bili prerogativ poslovnih rješenja.

Današnji se svijet bazira na podacima koje treba čuvati na sigurnom, pa tako Synology-u novoj nadogradnji donosi i Peta Volume. U DSM 7 korištenje Peta Volume-a dat će mogućnost stvaranja volumena do 1PB. Kako bi se pohrana radila što bolje, deduplikacija u DSM 7 proširit će se s razine aplikacije na cijeli NAS.

1/1