Kompanija Samsung najavila je da će se Google uskoro pridružiti postojećim glasovnim asistentima (Amazon Alexa i Bixby) dostupnim na Samsung pametnim televizorima, što će korisnicima omogućiti jednostavnije upravljanje i pretrage, bez potrebe za dodatnim preuzimanjem, hardverom ili instalacijom. Ovaj paket, trenutno vodećih glasovnih asistenata, koji se mogu modifikovati u skladu sa željama korisnika, imaće svi Samsung televizori iz 2020. godine – QLED 4K i 8K, Cristal UHD, kao i lifestyle modeli - Frame, Serif, Sero i Terrace.

Zahvaljujući širem spektru opcija, korisnici Samsung Smart televizora sada imaju brži i lakši pristup omiljenim zabavnim sadržajima i odgovorima na pitanja u realnom vremenu, kao i mogućnost neometanog upravljanja pametnim uređajima, pomoću glasovnog asistenta kojeg sami odaberu. Korištenje glasovnih komandi na pametnim televizorima omogućava laku pretragu kanala, podešavanje jačine zvuka, kontrolu aplikacija i još mnogo toga.

Osim TV opcija, Google asistent korisnicima omogućava pristup i drugim Google uslugama koje im mogu olakšati svakodnevicu – Google Search, Photos, Maps, Calendar i mnoge druge.

1/1