Razer kao kompanija koja je stekla reputaciju nudeći hardver za igrače visokih performansi, ipak svoj brend želi malo i proširiti. Tako su javnosti predstavili svoj novi laptop – Razer Book 13.

Riječ je o tankom i laganom laptopu koji je prema njima dizajniran za produktivnost u pokretu, a ne za igre. Laptop pokreće neki od Intel Tiger Lake procesora iz 11. generacije, sa  Intel Xe grafikom, što opet može poslužiti i za igranje, posebno uz dva Thunderbolt 4 porta za povezivanje nekog gaming docka.

Razer Book 13 ima anodizirano aluminijumsko kućište sa završnom obadom otpornom na ogrebotine, a prisutna je i Razer Chrome RGB tastatura sa pozadinskim osvjetljenjem po tipkama, što može biti zgodno za mapiranje svjetlećih tipki za neke produktivne alate poput video ili foto obrade.

Ekran ima dijagonalu od 13,4 inča i prostire se od ivice do ivice, a u zavisnosti od modela u ponudi će biti od Full HD do 4K rezolucije, uz osjetljivost na dodir. Ostale karakteristike uključuju stereo zvučnike sa THX Spatial Audio podrškom, HD web kameru s prepoznavanjem lica, WiFi 6, Bluetooth 5.1, HDMI, USB 3.2 Gen 2 Type-A, 3,5mm audio priključak i čitač micrSD kartica.

Razer Book 13 će koštati od 1.200 do 2.000 dolara, u zavinosti od odabranog procesora, memorije i ekrana.

1/1