Prošle godine, DJI je na tržište lansirao Mavic Mini kao najmanji i najlakši dron značajnih mogućnosti i sa ne mnogo kompromisa. Ovaj put DJI Mini 2 ide još i korak dalje.

Novi DJI Mini 2 izgubio je Mavic naziv serije u svom imenu, i na pravi pogled izgleda identičn osvom prethodniku. Čak je zadržao i istu težinu od 249 grama, što u nekim državama zaobilazi potrebu za registrovanje pri upravama za vazduhoplovstvo. Vjerovatno najznačajnije unaprijeđenje je korištenje DJI OcuSync 2 bežičnog povezivanja za do 2,5 puta veću i stabilniju povezanost u odnosu na klasični Wi-Fi.

Mini 2 je podigao i svoju maksimalnu rezoluciju video snimanja na 4K pri 30 sličica u sekundi, a omogućeno je i snimanje fotografija u RAW formatu sa maksimalnih 12 megapiksela. Kompanija je također nadogradila i motore koje novi dron koristi, što se odrazilo na veće ubrzanje, trajanje baterije do maksimalnih 31 minut, te bolje podnošenje udare vjetra jačine do 40 kmh.

Koristi isti kontroler kao i Mavic Air 2, iako naravno nećete dobiti napredno izbjegavanje i praćenje prepreka, jer sadrži mnogo manje senzora.

Za razliku od svog prethodnika, DJI Mini 2 sa kontrolerom i jednom baterijom platit ćete 449 dolara, odnosno za Fly More Combo sa tri baterije, punjačem i torbicom morati ćete izdvojiti 599 dolara.

1/1