U posljednjih nekoliko mjeseci Garmin je predstavio više različitih verzija Instict sportskog sata, ali najsvježiji i vjerovatno drugačiji od svih je Garmin Instinct Esports – sat dizajniran za esports igrače.

Garmin Instinct Esports može se pohvaliti posebnom esports funkcijom, koja prati i analizira puls i stres igrača dok su u igri. Uz to, zahvaljujući novom softveru za PC pod nazivom STR3AMUP!, u mogućnosti su ove biometrijske podatke prezentovati onima ko ih gleda kako igraju. Pored toga, uz Body Battery Energy Monitor, Garmin kombinuje podatke o pulsu, stresu i informacijama o spavanju, te može utvrditi sa koliko još igrač energije raspolaže.

Pored ovoga, Esports Edition nudi iste funkcije i senzore kao i klasični Instinct model, što uključuje pulsmetar, 24-sato praćenje aktivnosti, kao i ostale funkcije pametnog sata. Opremljen je ekranom otpornim na ogrebotine, uz MIL-STD 810 standarde koji može izdržati sve ekstremne uslove. Baterija će izdržati do 80 sati u sports modu rada ili do 14 dana u samo sa funkcijama pametnog sata.

Cijena Garmin Instinct Esports modela iznosi 299 američkih dolara.

1/1