Dok Samsung ima značajnu prednost nad konkurencijom kada su u pitanju sklopivi i savitljivi mobilni uređaji, LG nešto slično radi na polju fleksibilnih televizora. Najavljen još prošle godine na sajmu poput CES-a, LG OLED televizor koji se može uvijati, sada je dostupan za kupovinu.

LG Signature OLED R je 65-inčni 4K OLED televizor koji se može zarolati. Zahvaljujući toj činjenici, ekran je smješten u svoj stalak u formi kutije koja sakriva ekran kada nije u upotrebi, te ga po potrebi automatski izvlači prema gore i stavlja u funkciju. Prema tvrdnjama kompanije, ova tehnologija će omogućiti da doživite premium kvalitetu slike, a da ne morate nužno posvetiti određeni prostor u svojoj dnevnoj sobi samo za televizor. Osim mogućnosti uvijanja, Signature OLED R TV se može pohvaliti uobičajenim funkcija televizora ovih dana, ukključujući tehnologiju samoosvjetljenja piksela i pojedinačne kontrole zatamnjenja.

LG nije iznio mnogo informacija o specifikacijama, osim cijene od oko 87 hiljada dolara koja će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice.

1/1