U posljednje vrijeme, puno toga je vezano za igre. I dok se prošle godine govorilo o tome da Amazon razmišlja o ulasku u posao streaminga igara, sada je to potpuno sigurno.

Kompanija je najavila platformu za streaming igara pod nazivom Luna, uključujući se tako u trku protiv Google Stadia, Microsoftov xCloud ili NVIDIA GeForce Now servisa. Luna će pratiti sličan koncept kao kod Microsofotovog xCloud-a, gdje će korisnik plaćati fiksnu pretplatu i imati pristup cijeloj biblioteci igara, za razliku recimo od Stadie, gdje morate platiti za igranje pojedinačnih igara. Međutim, Luna će se razlikovati i od xClouda, tako što će Amazon pokretati pojedinačne kanale za partnerske izdavače igara. Tako će se korisnici moći pretplatiti recimo na Ubisoftov kanal, te imati pristup njihovim određenim naslovima. U ponudi će biti i Luna+ kanal koji će dolaziti sa svojim igrama, podržavati će do dva uređaja istovremeno i slično.

Luna+ će koštati 6 dolara mjesečno, a cijela platfroma je u fazi ranog pristupa i dostupna samo u SAD-u, te nema informacija kada će biti globalno dostupna.

1/1