Web browseri su danas jedni od najkorištenijih alata u svakodnevnici, bilo da se koriste zbog posla, rješavanja školskih obaveza, zabave ili nečega drugog. Zbog toga Google sa svojim Chrome browserom konstantno pokušava omogućiti bolju produktivnost korisnika.

Tako nova verzija njihovog browsera donosi brojna poboljšanja i funkcije. Prije svega tu se ističe nova mogućnost organizovanja tabova. Korisnici sada mogu da grupišu tabove na dekstop verzijama aplikacije. Grupe se mogu prilagođavati tako što će se obilježavati nazivima i bojama, a također je moguće i lako smanjivanje, širenje i prevlačenje tabova.

Pored toga tu je sada i thumbnail preview stranice kada se miše pozicionirate iznad nekog taba, ili mogućnost da u tablet modu rada koristite swipe funkciju za listanje tabova. Također, iz kompanije napominju da sve nove funkcije koji ih je mnogo „ispod haube“ neće uticati na brzinu rada browsera, te da bi se tabovi trebali učitavati za do 10 posto brže u odnosu na prethodne verzije Chrome-a.

Više o svemu možete saznati na zvaničnom Google Chrome blogu.

1/1