Samsung je po prvi put organizovao virtuelni događaj za predstavljanje novih uređaja, pa su tako na Galaxy Unpacked 2020 streamingu uživo iz Južne Koreje predstavili pet novih uređaja.

Najznačajniji su svakako Galaxy Note20 i Note20 Ultra telefoni. Galaxy Note oduvijek je važio za moćan telefon izuzetnih performansi, a Note20 serija nastavlja tu tradiciju, nudeći korisnicima sve ono što očekuju od Galaxy uređaja. Note20 linija posjeduje najbrži procesor u historiji Galaxy ekosistema i spaja vrhunsku tehnologiju sa najboljim mobilnim iskustvom u klasi, bez žrtvovanja vrhunskog dizajna na koji su korisnici navikli. Note20 i Note20 Ultra dolaze u nježnim, neutralnim tonovima koji prevazilaze aktuelne trendove, sa završnim matslojem koji neutrališe otiske prstiju i tragove.

Prvi put u Note seriji, Galaxy Note20 Ultra odlikuje Dynamic AMOLED 2X displej uz stopu osvježavanja ekrana od 120Hz koji se automatski prilagođava sadržaju koji prikazuje, kako bi baterija trajala što duže. Uz pametnu dugotrajnu bateriju  i mogućnosti superbrzog punjenja više od 50 posto kapaciteta za samo 30 minuta , korisnici više ne moraju da brinu da li će im se telefon ugasiti.

Također, Samsung i dalje ostaje lider na polju 5G tehnologije uz hiperbrzu 5G konekciju . Galaxy Note20 uređaji automatski pretražujui preporučuju mreže sa najvećim protokom, kao i stabilne Wi-Fi 6 konekcije  za različite striming usluge. Kada je u pitanju sigurnost, korisnici mogu biti uvjereni da im je uređaj siguran zahvaljujući  Samsung  Knox sistemu.

Još jedan novitet je i Nearby Share funkcija  koja omogućava brzo i lako dijeljenje sadržaja između telefona koji koriste Ultra-wideband tehnologiju (UWB) . Jednostavnim uparivanjem Note20 Ultra sa drugim Galaxy uređajem sa UWB opcijom, Nearby Share će automatski izlistati kontakte sa kojima korisnik može da dijeli sadržaje.

Galaxy Note20 serija biće dostupnana domaćem tržištu od  21. augusta 2020. godine. 

Galaxy Tab S7/S7+

Ova dva nova multifunkcionalna uređaja kombinuju u sebi mogućnosti računara, fleksibilnost tableta i konektivnost pametnog telefona. Oba tableta odlikuje najnoviji procesor i mogućnost 5G konekcije , kao i veliki displej od 11, odnosno 12,4 inča, sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz. Galaxy Tab S7|S7+ dolaze sa tastaturom, unaprijeđenom S Pen olovkom i Samsung Notes funkcijom kao  na Note20 seriji, za iskustvo nalik kompjuterskom.

Međusobno dijeljenje podataka na Tab S7|S7+ tabletima sa drugim uređajima sada je još lakše: korisnik može lako pronaći dostupnu Wi-Fi konekciju uz pomoć Auto Hotspot opcije, koja će detektovati i druge Galaxy uređaje. A uz Nearby Share ,  sadržaji se sa nevjerovatnom lakoćom dijele sa najbližim kontaktima. Ekran tablet uređaja može se proširiti i sa Samsung PC-em   putem Second Screen mogućnosti koja duplira ili proširuje ekran .  Alati poput Samsung Notes, S Pen olovke, Book Cover tastature i Bluetooth miša zaokružuju korisničko iskustvo koje je produktivnije nego ikad dosad.

Galaxy Watch3

Galaxy Watch3 je pametni sat nove generacije za održavanje rutine, kondicije i zdravlja. Izrađen od najkvalitetnijih materijala i tanjom verzijom rotirajućeg okvira, Galaxy Watch3 kombinuje luksuz i udobnost za nošenje tokom cijelog dana i noći. Ipak, ovaj pametni sat nije privlačan samo vizuelno, već preuzima i glavnu ulogu u stvaranju ličnog fitnes iskustva i poboljšanja kondicije.

Korisnik uz Blood oxygen (SpO2) mogućnost može da provjeri zasićenost kiseonikom tokom treninga. U slučaju težeg fizičkog pada, Galaxy Watch3 će ga detektovati i poslati SOS notifikaciju odabranim kontaktima kako bi se odmah ukazala pomoć.  Uz alat za analizu trčanja  korisnik dobija trenutne informacije tokom džoginga, kao i prateće izvještaje koji će pomoći u poboljšanju kondicije i smanjenju potencijalnih povreda, dok se potrošnja kiseonika mjeri VO2 analizom podataka . Korisnik u svojoj kući može kreirati i sopstveni fitnes studio uz pomoć Samsung Health aplikacije koja sadrži zbirku sa više od120 različitih video vježbi.

Galaxy Buds Live

Samsung je predstavio i svoj najnoviji model bežičnih slušalica – Galaxy Buds Live. Zahvaljujući većim AKG zvučnicima i bas kanalima od 12mm, zvuk je sada bogat i višeslojan. Galaxy Buds Live dolaze sa čak tri mikrofona i Voice Pickup jedinicom. Ove slušalice posjeduju i Active Noise Cancellation  opciju za uklanjanje  okolne buke.

Galaxy Z Fold2

Nakon predstavljanja dva različita preklopna uređaja i prikupljanja utisaka korisnika, Samsung je dizajnirao Galaxy Z Fold2. Ovaj inovativni telefon dolazi sa dva Infinity-O displeja, gotovo bez ivica, dimenzija 6,2 i 7,6 inča , čineći ga znatno većim od prethodnog Galaxy Fold modela. Kombinujući preciznu tehnologiju i nesvakidašnji dizajn, Galaxy Z Fold2 dostupan je u crnoj i bronzanoj boji, a mnoge opcije uređaja pokreće partnerstvo sa kompanijama  Google i Microsoft.

1/1