Kako je to u današnje vrijeme sasvim uobičajeno, nakon nagađanja i raznih špekulisanja, Google je konačno ozvaničio svoj Pixel 4a telefon. Kao što se i očekivalo, ovaj put neće biti njihove XL verzije uređaja, pa ova cjenovno pristupačnija verzija njihovog Pixel telefona dolazi samo u formi uređaja sa 5,81-inčnim ekranom.

Google Pixel 4a će pokretati Snapdragon 730G čipset uparen sa 6GB radne memorije i 128GB memorije za pohranu podataka. Također, neće biti drugih verzija sa više memorije niti opcija sa microSD slotom za memorijske kartice.

OLED ekran ima rezoluciju od 1080 x 2340 piksela, a na njemu se nalazi i punch-hole otvor u gornjem lijevom uglu za prednju kameru od 8 megapiskela. Sa stražnje strane je 12.2 megapiskelna kamera sa objektivom koji posjeduje f/1.7 otvor blende, a uključena je i optička stabilizacija slike uz podršku za Night Sight, Portrait, Top Shot i druge modove rada.

Integrisana baterija ima kapacitet od 3.140 mAh sa podrškom za Power Delivery 2.0 do 18W, a prisutan je i 3,5mm audio priključak.

Google Pixel 4a u Evropi u prodaju kreće 20. augusta, po cijeni od 340 eura.

1/1