Početkom ove godine, Samsung je predstavio svoj Galaxy Z Flip, njihov drugi pokušaj preklopnog pametnog telefona u obliku školjke. No, iako predstavljen ove godine, podrška za 5G nije bila uključena. Zbog toga su iz kompanije sa zadovoljstvom najavili Galaxy Z Flip 5G, koji će, kao što mu i ime govori, u suštini biti isti telefon sa podrškom za 5G povezivanje.

U najvećem dijelu, 5G verzija telefona ostati će ista kao i njegov prethodnik bez 5G podrške, ali sa jednom značajnijom razlikom, a to je njegovo pokretačka snaga. Umjesto Qualcomm Snapdragon 855+ čipseta, verziju 5G pokreće noviji čipset Snapdragon 865, dok su zadržane sve ostale karateristike – 6,7-inčni AMOLED preklopni ekran, 8GB RAM-a, 256GB interne memorije, baterija od 3.300mAh, čitač otiska prsta sa stražnje strane, kao i iste postavke kamera.

Pored ovoga, cijena novog Galaxy Z Flip 5G modela neće značajno skočiti u odnosu na njegovog prethodnika, pa će isti biti dostupan po cijeno 1.449 dolara, a biće dostupan od augusta mjeseca.

1/1