Kompanija Google najavila je da se Google for Nonprofits od danas širi u još nekoliko novih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Uz uslugu Google for Nonprofits, organizacije će imati pristup alatima za ključnu produktivnost i saradnju, zajedno sa alatima za podizanje svijesti i za prikupljanje sredstava putem online-a. 

Neprofitne organizacije koje ispunjavaju uslove mogu poslati zahtjev za Google for nonprofits account i početi koristiti Google alate koji su potpuno besplatni:

  • G Suite for Nonprofits pomaže neproftne organizacije da sarađuju putem online-a na efikasniji način uz pomoć pametnih i sigurnih biznis aplikacija kao što su Gmail, Docs, Calendar, Drive, i Google Meet, tako da se mogu fokusirati na ono što je bitno. Osim toga, Google Meet Premium funkcije su dostupne svim G Suite korisnicima do 30 septembra 2020.
  • Ad Grants pruža do 10.000 američkih dolara mjesečno za ne-novčano oglašavanje na Google pretraživaču i biće dostupni do kraja oktobra 2020. u cilju pružanja pomoći neprofitnim organizacijama u privlačenju donatora, podizanju svijesti i zapošljavanju volontera tokom COVID-19.
  • YouTube for Nonprofit Program nudi vrhunske funkcije za neprofitne organizacije kako bi mogle imati pristup globalnoj publici i kako bi proširile svoje akcije na vlastitom YouTube kanalu.
  • Google Earth and Maps omogućavae dobrotvornim organizacijama pristup uvjerljivom alatu za vizualizaciju podataka radi praćenja i dijeljenja uticaja  njihovih organizacija.

Za više informacija, svakako možete posjetite Google for Nonprofits web stranicu.

1/1