Popularni kineski proizvođač dronova, DJI, zvanično je predstavio Mavic Air 2 kojeg su predstavili kao najpametniji, najsigurniji i najjednostavniji za letenje potrošački dron.

Mavir AIr 2 je dron koji kombinuje novi hardver sa inteligentnim softverom u letećem stroju koji teži svega 570 grama. Iako je malo veći i nešto teži od prve verzije AIr-a, ipak nudi značajna unaprijeđenja.

Baziran je oko 48 megapikselnog QuadBayer senzora koji u normalnom modu snima fotke od 12 MP, ali posjeduje i poseban načina rada „visoke rezolucije“ u kojima hvata punih 48 MP. S druge strane, video može snimati u 4K / 60p rezoluciji, ili Full HD pri 120 ili 240 fps-a. Mavic Air 2 je također redizajniran sa novim motorima, boljom aerodinamikom i naprednom baterijskom tehnologijom, te nudi maksimalno vrijeme leta od 34 minute. Zahvaljujući OcuSync 2.0 tehnologiji, omogućeno je upravljanje letjelicom s udaljenosti od 10 km. Pored toga, kamera će koristiti napredno prepoznavanje scena za automatski odabir postavki, a biće opremljen i dodatnim sistemima pomoći pilotu za što bezbjednije i sigurnije letenje.

Kao i ostali dronovi, Mavic Air 2 će biti dostupan u dva kompleta - Standard po cijeni od 799 dolara, kao i u Fly More opciji sa elementima poput dodatnih baterija, filtera i propelera, po cijeni od 988 dolara.  Dron je već dostupan u Kini, a zbog COVID-19 pandemije na ostalim tržištima se očekuje krajem maja mjeseca.

1/1