Za sve ljubitelje strategija na poteze imamo jednu dobru i jednu još bolju vijest.

Dobra vijest je ta da Firaxis Games radi na nastavku fantastičnog XCOM-a 2, nazvanom XCOM: Chimera Squad. A još bolja je vijest da Chimera Squad stiže na PC već iduće sedmice!

1/1

Naime, u pitanju je eksperimentalni nastavak koji dokazanu formulu svojih prethodnika okreće naglavačke. Za početak, radnja igre se odvija nakon dešavanja iz XCOM-a 2, u svijetu u kojem ljudi i vanzemaljci pokušavaju uspostaviti miran suživot. Očekivano, tenzije su visoke - i upravo tu na scenu uskačete vi sa svojom Chimera Squad ekipom specijalaca.

Umjesto proceduralno generisanih vojnika, vašu ekipu ovaj put čine unikatni likovi, od kojih svaki ima vlastite specijalne vještine. I dok se borba i dalje odvija na poteze, ovaj put će svaka jedinica imati vlastiti potez, te će nakon svakog vašeg lika na red doći po jedan protivnik. Uz to, novi XCOM stavlja poseban fokus na taktičke upade na protivničku teritoriju, što bi borbe trebalo dodatno diferencirati u odnosu na XCOM 2.

XCOM: Chimera Squad na Steam stiže 24. aprila i koštaće svega 20 Eura, sa tim da ga do 01. maja možete kupiti po još prihvatljivijoj cijeni od samo 10 Eura.