Prigodno globalnoj tišini, Apple je bez nekog velikog događaja predstavio svoj novi iPhone SE, kojeg svi zovu jeftini iPhone zbog početne cijene od 399 dolara.

Novi iPhone SE ima oblik i dizajn kao iPhone 8, koji ostaje dosljedan još od verzije 6, što ovaj telefon čini petom generacijom istog dizajna. Prije svega tu je Apple-ov 4,7-inčni IPS LCD Retina True Tone ekran, što je potpuno isto kao kod iPhone-a 8. Međutim, iznutra je nešto potpuno drugačije. iPhone SE ima Apple-ov A13 Bionic čip, isti koji je dostupan u najsvježijim iPhone 11 i 11 Pro modelima. Na stražnjoj strani je jedna kamera od 12 megapiksela, ali je uz novi A13 Bionic čip omogućena Smart HDR opcija za bolje i detaljnije snimke. Podržava snimanje 4K videa sa optičkom stabilizacijom slike, dok prednja kamera ima senzor od 7 megapiksela. Tu su još Wi-Fi 6, Gigabit LTE i dual-SIM, podrška za Haptic Touch koji je Apple-ova zamjena za 3D Touch, te još mnogo dijelova koje dijeli sa iPhone 8 modelom.

Isporučivati će se u crnoj, bijeloj i crvenoj boji, dok će cijene za modele sa 64, 128 i 256 GB interne memorije iznositi 399, 449 i 549 američih dolara.

1/1