LCD ekrani na laptopima danas su standard, no za razliku od telefona gdje možemo vidjeti i OLED tehnologiju, proizvođači laptopa i dalje ne žure sa OLED-ima, jednostavno zbog visoke cijene kada se uporede dimenzije sa telefonima. No, ima i onih koji drugačije razmišljaju.

Naime, kompanija MSI je predstavila svoj MSI Creator 17 laptop, koji je prema njima prvi laptop na svijetu koji koristi ekran sa Mini LED tehnologijom pozadinskog osvjetljenja. Mini LED omogućava preciznije selektivno isključivanje pozadinskog osvjetljenja na određenim dijelovima ekrana, što omogućava postizanje dubokih crnih tonova i koncetriranijih bijelih tačaka, uz izuzetno jarke boje.

S druge strane to je 17-inčni ekran sa 4K rezolucijom, a laptop pokreće Intel Core-i7 10875H čipset, 16 ili 32 GB RAM-a uz opcionalno do 2 TB NVMe prostora za pohranu podataka. Grafičke opcije će biti NVIDIA RTX2060 ili RTX2080 Super Max-Q kartice, a za sve zainteresovane, MSI Creator 17 će biti dostupan sa početnom cijenom od 1.800 dolara.

1/1