HYPE!

Nakon što su na Internetu prije nekoliko sedmica osvanuli prvi nezvanični screenshotovi nove igre From Softwarea (kreatora Demon's i Dark Soulsa), da bi njihovu vjerodostojnost ubrzo potvrdili insajderi iz Sonyja na popularnom gaming forumu NeoGAF, konačno smo dobili i nekoliko scena iz prvog Project Beast trailera. A dotične, uprkos činjenici da traju svega nekoliko sekundi i da su za sada dostupne isključivo u GIF i webm formatima kao kratki video klip (neko je bio dovoljno ljubazan da webm klipove uploaduje na YouTube i kombinuje ih sa muzikom iz Demon's Soulsa), savršeno dočaravaju vrhunsku atmosferu karakterističnu za Souls serijal, te nam daju uvid u fenomenalan art dizajn, nove tipove oružja, nekoliko različitih protivnika i jednog bossa.

1/1

Za neupućene - pretpostavlja se da je Project Beast zapravo spiritualni nastavak Demon's Soulsa, koji bi - ako je vjerovati glasinama - trebao biti najnovija PlayStation 4 ekskluziva, obzirom da na razvoju igre rade From Software i Sonyjev Japan Studio. Osim toga, pretpostavlja se da razvoj igre nadgleda Hidetaka Miyazaki, koji je bio game director Demon's Soulsa i Dark Soulsa.

I to je za sada to, pa sve što nam preostaje je da čekamo E3 i objavljivanje zvaničnog trailera i pratećih detalja o igri, a do tada uživajte u videu koji vam donosimo u nastavku, uz napomenu kako ovdje možete pronaći i webm klip sa svim scenama iz trailera koje su do sada procurile na web (webm klip radi u Firefoxu, ali ne i u Chromeu).