Prateći stope Galaxy Fold modela, Galaxy Z Flip uvodi korisnike u potpuno novi ekosistem uređaja. Napravljen od inovativnog, savitljivog stakla, njegov displej od 6.7-inča jednim pokretom sklapa se u moderan i kompaktan oblik, dovoljno mali da stane u dlan ruke.  Infinity Flex displej izrađen je od specijalnog Ultra Thin stakla, čineći ga tanjim i elegantnijim od bilo kojeg savitljivog uređaja, a ugrađen je i potpuno novi, nevidljivi mehanizam za preklapanje koji osigurava jednostavnost i dugotrajnost.

Samsung i Google su veoma blisko sarađivali kako bi dizajnirali Flex Mode - korisničko iskustvo kreirano za jedinstveni sistem preklapanja. Otklopljen, displej uređaja se automatski dijeli na dva ekrana veličine 4 inča, za recimo mogućnost gledanja fotografija ili video sadržaja na gornjoj polovini i njihovog upravljanja na donjoj.

Tu je i Multi-Window Tray opcija, pa jednostavno možete označiti aplikacije koje želite da koristite na ovaj način i uživati u najmodernijem multitaskingu do sada. U slučaju da je Z Flip zatvoren, notifikacije neće proći neopaženo jer je tu i 1,1-inčni OLED cover displej, a pokreću ga Snapdragon 855+ procesor, 8GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu podataka, te baterija od 3.300 mAh. Dvostruka glavna kamera ima senzor od 12 MP, dok selfi kamera ima onaj od 10 MP. Uz Android 10,  obzirom na to da pripada Galaxy porodici uređaja, Z Flip donosi sve benefite ovog ekosistema, ali u potpuno novom obliku. Galaxy Z Flip je već dostupan na američkom i korejskom tržištu po cijeni od 1.380 dolara, a uskoro se očekuje širenje i na ostala tržišta.

1/1