Galaxy XCover Pro telefon dizajniran za je zaposlene u različitim industrijama - od trgovine i proizvodnje, do zdravstva, logistike i rayli;itih outdoor aktivnosti, koji je u isto vrijeme zadržao moderan dizajn i eleganciju.

Zahvaljujući IP68 sertifikatu, XCover Pro otporan je na vodu i prašinu, a MIL-STD 810G vojna certifikacija garantuje zaštitu od ekstremnih visina, vlažnosti i drugih klimatskih uslova, kao i otpornost na padove sa više od 1.5 metar, i to bez zaštitne maske. Dolazi sa FHD+ Infinity displejem od 6.3 inča, koji se prostire od ivice do ivice ekrana i savršeno funkcioniše u svim vremenskim uslovima.

Kako bi olakšao komunikaciju u zahtjevnim okruženjima, Samsung je usko sarađivao sa kompanijom Microsoft na predstavljanju inovativne platforme Microsoft Teams i prve voki-toki funkcije koja koristi push-to-talk sistem.

Posebna pažnja posvećena je i zaštiti podataka. Ovaj uređaj osiguran je višeslojnom odbrambenom platformom Samsung Knox, što omogućava korištenje naprednih sigurnosnih funkcija, poput hardverske zaštite, izolacije podataka i enkripcije, a tu je i čitač otisaka prstiju.

Pokreće ga 2GHz octa-core Exynos 9611 procesor, uz 4GB RAM-a i 64GB interne memorije proširive microSD karticama. Zanimljivo je i to da dolazi sa izmjenjivom baterijom kapaciteta 4.050 mAh, a isporućivati će se sa Android 10 verzijom OS-a. Na tržištu ce očekuje u prvom tromjesečju ove godine, po cijeni od 499 dolara.

1/1