Da u Huaweiu nisu zabrinuti za sanskcije licenciranja softvera i hardvera od strane američkih kompanija, pokazuje i činjenica da kompanija kontinuirano nastavlja svoje planove. Tako su predstavili svoj novi premium tablet koji bi mogao biti dobra konkurencija iPad Pro i Samsung Tab S6 uređajima.

MatePad Pro je tablet sa 10,8-inčnim AMOLED ekranom i 2560 x 1600p rezolucijom. Obzirom da mu je okvir manji od 5mm, obezbjeđen je čak 90 posto screen-to-body odnos. Punch-hole urez za prednju kameru nešto je što je do sada bilo uglavnom vezano za telefone, ali Huawei je uspio da to smjesti u svoj novi tablet zajedno sa 8 megapikselnom kamerom, dok glavna kamera ima senzor od 13 MP. Pokreće ga Kirin 990 čipset u kobinacijama sa 6 i 8 GB RAM-a i 128 i 256 GB flash memorije. Po pitanju softvera, uređaj će dolaziti sa Andorid 10 uz EMUI interfejs, a biće integrisan i laptop mod, koji omogućava tradicionalni PC interfejs i multi-window funkcionalnost. Uz M-Pen stylus za precizniji rad, uređaj će biti dostupan u Wi-Fi i LTE varijantama i u nekoliko kolornih varijanti.

Početna cijena u zavisnosti od odabranih memorijskih kombinacija kreće od 470 dolara, dok će onaj najskuplji model koštati 640 dolara. Tablet na tržište stiže sredinom decembra.

1/1