I dok čekamo zvanično lansiranje Googleove Stadia platforme za streaming igara, proteklog vikenda smo konačno saznali koje igre će biti dostupne na istoj odmah nakon njenog lansiranja.

Među udarnim launch naslovima se svakako ističu prošlogodišnji open world epovi Red Dead Redemption 2 i Assassin’s Creed Odyssey, a tu je i više nego solidni Mortal Kombat 11, kao i Destiny 2.

Pored navedenih, Google će korisnicima Stadie ponuditi još i kompletnu novu Tomb Raider trilogiju, uvijek zabavni Just Dance - i to u njegovu najnoviju verziju - kao i nekoliko manje poznatih naslova, uključujući nama vrlo dragu ritam igru Thumper.

Podsjećamo, Google Stadia će biti lansirana 19. Novembra, a igre ćete na njoj morati kupovati - kao i na klasičnim konzolama, iako ih nećete moći downloadovati niti igrati offline.

Stadia će u početku biti dostupna isključivo u 14 odabranih država i to u plaćenim Founder’s Edition i Premiere Edition verzijama, dok će besplatna verzija servisa korisnicima postati dostupna nekada u toku iduće godine.

1/1