Oni koji se sjećaju legendarnog Motorolinog preklopnog Razr telefona iz 2004. godine, koji je tada bio jedan od najprodavanijih telefona na svijetu, vjerovatno će se lagano osmjehnuti na informaciju da se legenda vraća.

Naime, Motorola je predstavila novi Razr, koji je osim imena gotovo zadržao identičan dizajn starog modela, ali u modernoj izvedbi. Tako novi Razr evocira dizajn preklopnog uređaja iz prošlosti, ali sa tehnologijom savitljivih ekrana poput Samsung Galaxy Folda ili Huawei Mate X-a. Potpuno otvoren novi Motorola Razr nudi Cinemavision pOLED 6,2-inčni ekran sa rezolucijom od 2142 x 876 piksela, dok preklopljen, vanjski Quick View ekran dolazi u formi 2,7-inčnog gOLED ekrana sa 600 x 800 piksela rezolucijom. Isti je namijenjen za osnovne funkcije poput praćenja notifikacija, kontrole muzike, brzog odgovaranja na poruke i slično.

Telefon pokreće Snapdragon 710 čipset sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka, a tu su još 16 megapikselna glavna kamera i 5 megapiskelna prednja kamera kada je telefon u preklopljenoj formi. Dolazi sa Android 9 Pie verzijom OS-a, a najavljen je i update za novi Android 10.

Novi Razr će koštati 1.500 dolara, prednarudžbe kreću za novogodišnje praznike, a na tržište stiže tokom januara iduće godine.

1/1