F2P multiplayer akcija iz trećeg lica

Posljednje u nizu velikih imena koja su se odlučila okušati na F2P tržištu je i Bethesda - naime, izdavačka kuća koja između ostalog stoji iza Elder Scrolls serijala, posljednjih nastavaka Fallouta i odličnog Dishonoreda, jučer je najavila svoju prvu F2P igru pod nazivom BattleCry.

Na razvoju igre radi BattleCry Studios, a gameplay će se bazirati na multiplayer sukobima za do 32 igrača. Međutim, za razliku od brojnih drugih akcionih F2P igara, BattleCry neće biti klasična pucačina, već će se fokusirati na dinamično kretanje, korištenje jakih Adrenaline vještina, ali i na različite kombo napade, koje developeri upoređuju sa akcijom na kakvu smo navikli u modernim brawlerima poput Devil May Crya i Bayonette. Igra će ponuditi i nekoliko igrivih klasa, a sve to će biti upakovano u neobičan i zanimljiv univerzum u alternativnoj historiji, u kojoj su svjetske sile početkom 20. stoljeća zabranile upotrebu baruta.

1/1

Glavni art-dizajner na igri je jedan jedini Viktor Antonov, kojem možemo zahvaliti za vrhunski izgled Half-Lifea 2 i Dishonoreda, zbog čega nas ne iznenađuje ni zanimljiv i neobičan izgled prvih screenshotova, koje možete pogledati u našoj galeriji.

BattleCry se očekuje nekada tokom 2015. i to za sada samo u verziji za PC.