Amazon sve ozbiljnije ulazi na polje hardvera, a kao dokaz tome je broj od čak 15 novih uređaja koje su predstavili tokom svog jesenjeg hardverskog događaja.

U prvom planu svakako je bila nova i unaprijeđena verzija njihovog Echo pametnog zvučnika, koji nadograđen sa novim neodymium-skim zvučnicima, kao i novim dizajnom i bojama. Međutim, tu je sada i Echo Studio, novi premium pametni zvučnik koji podržava Dolby Atmos i 3D Audio tehnologije, a kako iz kompanije tvrde radi se o najinovativnijem kreiranom zvučniku, koji svoju audio reprodukciju može prilagoditi prostoriji i mjestu na kojem se nalazi. Naravno podrška za Alex-u se podrazumijeva, a njegova cijena će iznostiti 199 dolara, dok će obični Echo koštati 129 dolara.

Kao veći novitet ističu se Echo Buds, bežične slušalice sa Bose-ovom pametnog tehnologijom izolacije vanjeske buke čija bi baterija trebala izdržati 5 sati kontinuiranog rada, a raditi će sa već postojećim Alexa, Google Assistant ili Siri glasovnim asistentima. Već se govori da bi slušalice mogle biti veliki konkurent Apple AirPods slušalicama, a koštati će 129 dolara.

Tu su još Echo Show 8, posljednja generacija Amazonovog pametnog displeja, niz kućnih uređaja poput Ring kamere, i minijaturnog Flex zvučnika, Eero Wi-Fi sistema, kao i Echo Glow-a, pametne lampe namijenje djeci.

1/1