Septembarsko izdanje Sonyjeve State of Play emisije je bilo ubjedljivo najiščekivanije do sada - što nimalo ne čudi kada u obzir uzmete činjenicu kako je Naughty Dog nekoliko dana uoči iste najavio da će tokom nje prikazati novi novi trailer za The Last of Us Part II.

I to kakav smo samo trailer dobili! Naravno, igra izgleda fenomenalno, a dobra vijest je i ta da nove avanture Ellie i Joela nećemo morati još dugo čekati, obzirom da će Part II stići na PlayStation 4 već 21. februara iduće godine.

Kako bi starim, ali i novim fanovima olakšao čekanje novog nastavka, Sony je objavio kako će The Last of Us Remaster za PS4 idućeg mjeseca biti besplatno dostupan svim PS Plus pretplatnicima. Pored toga, PS Plus u oktobru donosi i posljednji nastavak MLB: The Show bejzbol franšize, a svi vlasnici konzole već danas mogu downloadovati demo remakea simpatičnog MediEvila.

U pauzama između trailera za nove igre na kojima rade Sonyjevi razvojni timovi, State of Play nam je donio i gomilu drugih najava - bilo je tu i neobičnih indie naslova, ali i visokobudžetnih igara dobro poznatih studija.

1/1

Nama su za tako za oko zapali šareni i opičeni Wattam od kreatora podjednako šarene i opičene Katamari Damacy sage, kao i intrigantni Humanity, u kojem ćemo po svemu sudeći upravljati na hiljadama malih ljudi.

Od većih iznenađenja, vrijedi istaći i vizualno upečatljivi Arise, u kojem ćemo preuzeti ulogu preminulog ratnika u naizgled običnom svijetu koji ćemo posmatrati iz neobične patuljaste perspektive, kao i najavu PS4 verzije šestog nastavka kultne Civilizacije, koja u prodaju stiže već u novembru ove godine.

Na kraju, State of Play nas je obradovao i sa premijerom novog trailera za Call of Duty: Modern Warfare, koji izgleda očekivano bombastično, ali i sa novim trailerom za Afterparty, indie avanturu u kojoj ćemo sa dvoje najboljih prijatelja nastojati pobjeći iz Pakla tako što ćemo im pomoći da popiju više alkohola od samog Đavola - i usput ga nadmaše u karaokama i partijanju.