Špekulisanje od prije nekoliko dana se po ko zna koji put obistinilo, pa je Canon sada zvanično najavio svoja dva nova fotoaparata.

Iako njihovi mirroless modeli nisu među najpopularnijima, iz kompanije se nadaju da bi situaciju na tržištu mogao malo popraviti najnoviji dodatak u toj liniji - EOS M6 Mark II. Riječ je o modelu koji koristi CMOS APS-C senzor sa 32.5 MP rezolucijom, te integriše DIGIC 8 procesor za obradu slike. Podržavati će snimanje 4K videa do 30 sličica u sekundi, odnoso 1080p pri 120 sličica u sekundi. Nisi izostavljeni ni Wi-Fi i Bluetooth povezivanje, a pojavljivanje na tržištu se očekuje u septembru mjesecu po cijeni od 850 dolara samo za tijelo.

Osim mirrorless linije, osvježena je i DSLR ponuda sa novim EOS 90D modelom. Pripadnik srednjeg segmenta donosi isti senzor i procesor za obradu slike, kao i iste video mogućnosti. Za razliku od prethodnika 80D unaprijeđena je brzina kontinuiranog okidanja koja je porasla sa 7 na 10 fpsa, a ukoliko se odlučite za nabavku ovog tijela, biće potrebno da izdvojite 1.199 dolara.

1/1