Tržište pametnih satova širi se velikom brzinom, a kompanija Samsung svakako je jedna je od najaktivnijih na tom polju. Sada su predstavili najnoviji dodatak svojoj Galaxy seriji pametnih satova - Galaxy Watch Active2.

Riječ je o pametnom satu koji integriše nove, intuitivne i dorađene funkcije koje bi trebale doprinijeti boljem uklapanju u životni stil korisnika - od postizanja wellness ciljeva kao što su praćenje sna, vježbanja i nivoa stresa, do efikasnog ispunjavanja obaveza.

Galaxy Watch Active2 dolazi u dvije dimenzije, prečnika 44mm i 40mm, uz dva stila - aluminijumski sa Fluoroelastomerom i premium verzija od nehrđajućeg čelika sa kožnim kaišem. Sve je dodatno moguće prilagoditi vlastitom ukusu uz šarolik asortiman kaiševa.

Pokreće ga Exynos 9110 Dualcore 1.15 GHz procesor uz 768 MB memorije i 4GB prostora sa pohranu podataka, a sve se prikazuje na 1.4-inčnom Super AMOLED ekranu rezolucije 360 x 360 piksela. I dalje je baziran na Samsungovom Tizen OS-u, a kompatibilan je sa uređajima koji koriste Android 5.0 i iOS 9.0 i novije verzije ovih OS-ova. Također, biće dostupan u verzijama samo sa Bluetooth, ali i Bluetooth+LTE kombinaciji za povezivanje, a integriše i senzor za praćenje otkucaja srca, electrocardiogram, akcelometar, žiroskop i barometer.

Galaxy Watch Active2 stiže u prodaju krajem septembra po cijeni od 280 dolara za manji model, te 300 dolara za veći model sa Bluetoothom, dok cijene za LTE modele još nisu dostupne.

1/1