Kompanija Samsung predstavila je svoj novi tablet, Galaxy Tab S6, koji bi prema njihovim riječima trebao da omogući korisnicima da oslobode svoju kreativnost, istovremeno im pružajući vrhunsku produktivnost i naprednu tehnologiju.

Samsungova prepoznatiljiva S olovka u početku je imala namjenu alata za pisanje i crtanje, ali je u međuvremenu evoluirala u ultimativnog partnera za kreativnost i produktivnost. Sada, sa funkcijama daljinskog upravljanja i mogućnošću bežičnog punjenja, S olovka na Galaxy Tab S6 stavlja još više moći i kontrole u ruke korisnika.

Galaxy Tab S6 donosi novu, poboljšanu verziju Samsung DeX interfejsa, omogućavajući neprimjetan prelaz na iskustvo rada na PC-u. Sa DeX tasterom dodatim na Galaxy Tab S6 Book Cover tastaturu, možete pokrenuti i deaktivirati DeX jednim dodirom prsta. Sama tastatura ima unapređenja radi bolje funkcionalnosti, uključujući držač za S olovku, postolje sa slobodnim podešavanjem ugla, touch pad i tastere sa novim funkcijama.

U kompaktno 5,7mm kućište smješten je 10.5” WQXGA Super AMOLED ekran, prva Samsung Ultra široka dvostruka kamera (13MP + 5MP) kao i čitač otisaka prsta smješten ispod ekrana.

Pokreće ga osmojezgreni Snapdragon 855, a biće dostupan u dvije konfoguracije, sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za pohranu podataka i sa 8 GB RAM-a i 256 GB prostora, proširivog u oba slučaja sa MicroSD karticama.

Tablet će se na tržištu pojaviti početkom septembra po cijenama od 649 dolara za model sa manje memorije, odnosno 729 dolara za jači model.

1/1