Timer, 16:9 krop mod i nove panoramske opcije.

Za sve ljubitelje fotografije i kamera na njihovim mobilnim uređajima, Google je objavio da je svoju samostalnu aplikaciju namijenjenu kamerama na Android uređajima, osvježio sa nekoliko novih dodataka. Kompatibilna sa velikim brojem Android uređaja, Google Camera aplikacija odličan je izbor posebno za one koji korisnike koje na svojim uređajima imaju neke komplikovane i teške preinstalirane aplikacije kamera koje dolaze sa njihovim telefonima.

Pored ranijeg uvođenja Lens Blur moda, novog interfejsa i bolje podrške za Photo Sphere i Panorame, aplikacija sada omogućava uređajima koji su opremljeni nativnim senzorom formata 4:3 da snimaju u kropovanom widescreen 16:9 formatu, a vraćena je i timer opcija koja je bila prisutna kada je aplikacija tek izašla. Sada se timer za okidanje fotke može postaviti na tri ili deset sekundi, što je sasvim dovoljno vremena za recimo korištenje stativa ili neke selfie momente. Pored toga, među novitetima je i nekoliko novih panoramskih mogućnosti koje omogućavaju korisnicima da panorame pregledaju u nekoliko različitih prikaza, uključujući i fish-eye efekat.

Nadograđena aplikacija u Google Play prodavnici nije odmah dostupna svima, jer će se ažuriranje odvijati postepeno u narednih nekoliko dana.

1/1